x تبلیغات
سلامت

0 تا 100 یک رژیم لاغری اصولی

 در این صفحه شما را با رژیم لاغری اصولی و کاملا علمی که (در مدت زمان مناسبی) به کاهش وزن و کاهش شاخص توده بدنی یا BMI کمک می‌کند، آشنا می کنیم، و سپس ۸ نوع رژیم کاهش وزن موثر و شناخته شده را نیز معرفی خواهیم کرد.

کاهش وزن و لاغری به چه معناست؟

کاهش وزن از نظر پزشکی (سلامتی یا آمادگی جسمانی) به معنای کاهش اندازه شاخص توده بدنی (یا BMI) به دنبال از دست دادن مایعات، بافت چربی و یا توده‌های غیر چربی مانند رسوبات معدنی موجود در استخوان، عضله، تاندون، و دیگر بافت‌های همبند است. یعنی با از دست دادن این موارد کاهش وزن و لاغری اتفاق می افتد. برخی از افراد با استفاده از ورزش لاغری و بعضی نیز با استفاده از رژیم لاغری به کاهش وزن دلخواه خود می رسند.

رژیم لاغری اصولی چیست؟

هر نوع برنامه غذایی برای لاغری که منجر به کاهش وزن شود یک نوع رژیم لاغری در نظر گرفته می‌شود. اما لزوماً همه این برنامه ها اصولی و قابل پیروی نیستند. از این نظر، ما دو نوع برنامه غذایی برای لاغری داریم:

·         یکی رژیم لاغری اصولی و سالم

·         دیگری رژیم ناسالم و غیر اصولی.

رژیم لاغری سالم، نوعی رژیم است که در عین کمک به کاهش وزن هیچ خطری برای بدن ایجاد نکند، سلامتی ما را حفظ کرده و یا حتی ارتقاء می دهد. چنین رژیمی حتماً روی دریافت مواد مغذی و حیاتی مورد نیاز بدن تاکید دارد و ما را از مصرف آن‌ها منع نمی‌کند.

رژیم های لاغری سریع، اصولی نیز هستند؟

در این رژیم ها تلاش می شود به هر طریقی میزان کالری محدود شود، (همانند رژیم لاغری کالری شماری) فعالیت افزیش یابد و روی کالری شماری تاکید زیادی میشود. به دلیل اینکه بدن نمی تواند در مدت زمان کمی به این شرایط عادت کند قطعا دچار آسیب می شود. بنابراین رژیم لاغری سریع نمی تواند اصولی و سالم باشد.

انواع رژیم لاغری کدامند؟

رژیم لاغری پالئو

رژیم پالئو یا paleo به رژیم غارنشینی یا رژیم انسان های اولیه نیز گفته می شود. کسانی که از این رژیم پیروی می کنند معتقدند بهتر است غذاهایی بخوریم که اجداد شکارچی ما پیش از توسعه کشاورزی به عنوان غذای اصلی مصرف می کردند.

رژیم غذایی وگان

رژیم وگان یا رژیم گیاهخواری  یکی از اخلاقی ترین و موثرترین رژیم های کاهش وزن است که این روزها دیگر تنها برای کاهش وزن نبوده و برای موضوعات زیست محیطی و اخلاقی مورد علاقه است.

رژیم شوک

همانطور که می دانید امروزه رژیم های زیادی برای کاهش وزن وجود دارد که ممکن است خیلی از آنها با صرف وقت و هزینه بی تاثیر باشد که بسیاری از این رژیم ها تاثیر موقتی بر روی بدن دارند. رژیم شوک برای بدن طوری طراحی شده است که تا بتواند فعالانه کالری بسوزاند  و چربی ها را آب کن.

منبع: https://www.dritm.ir/

BMI چیست و چگونه محاسبه می شود؟

 

امروزه کلمه BMI  زیاد به گوش میرسد. این کلمه مخفف (body mass index=bmi) به معنای شاخص حجم یا توده بدنی است و یک شاخص برای اندازه گیری تناسب قد و وزن محسوب میشود. BMI معیاری است که افراد برای اندازه گیری مقدار اضافه وزن یا کمبود وزن از آن استفاده میکنند. BMI  به‌ نوعی یک شاخص غربالگری است که نشان می‌دهد آیا یک فرد دارای کمبود وزن، وزن سالم یا اضافه‌ وزن و چاقی است یا خیر.  

عدم انطباق وزن افراد با شاخص BMI  آنها ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. بدین صورت که اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری هایی از قبیل دیابت نوع 2، فشار خون بالا و مشکلات قلبی و عروقی را افزایش میدهد.وزن بسیار کم نیز خطر ابتلا به بیماری هایی مثل سوء تغذیه، پوکی استخوان و کم خونی را در پی دارد. اگر فردی دچار کمبود وزن باشد می تواند با استفاده از یک رژیم چاقی به وزن ایده آل خود دست یابد. از موارد قابل توجه در BMI این است که چربی بدن را مستقیما اندازه گیری نمیکند. این معیار واحد به متخصصان تغذیه و پزشکان در شناسایی مشکلات احتمالی کمک میکند.

BMI چگونه محاسبه میشود؟

برای محاسبه مقدار شاخص بدنی هر فرد به اندازه گیری قد و وزن آن شخص نیاز داریم.

متریک : برای محاسبه BMI  در واحد متریک باید به روش زیر عمل کنید:

BMI = kg/m2

در محاسبه BMI  به واحد متریک باید وزن شخص را برحسب کیلوگرم بر مجذور قد او بر متر مربع تقسیم کنید. به دلیل اینکه اکثر مردم قد را بر حسب سانتی متر اندازه میگیرند بایذ آن را بر 100 تقسیم کنید تا ارتفاع به متر بدست بیاید.

ایمپریال : برای محاسبه BMI  در واحد ایمپریال باید به روش زیر عمل کنید:

BMI = lbs x 703/in2

به عبارتی باید وزن شخص را بر حسب پوند در 703 ضرب کنید. سپس بر قد او بر حسب اینچ، مربع (in2) تقسیم کنید.

محدوده شاخص BMI

برای افراد بزرگسال میزان BMI  ایده آل در محدوده  18.5 تا 24.9 است. برای افراد با میانگین سنی 2 تا 18 سال، در محاسبه BMI سن و جنس و همچنین قد و وزن را در نظر میگیرند. اگر BMI شما در محدوده زیر باشد:

·         BMI کمتر از 18.5: نشان می‌دهد که فرد دچار کمبود وزن است، بنابراین شاید لازم باشد روی افزایش وزن برنامه زیری کند. توصیه می‌شود از پزشک یا متخصص تغذیه مشاوره بخواهید.

·         بی ام آی بین 18.5 – 24.9 :  نشان می دهد که وزن، متناسب با قد است. با حفظ وزن سالم، خطر ابتلا به مشکلات جدی مرتبط با سلامتی کاهش خواهد یافت.

·         بی ام آی 29-29.9 : نشان دهنده کمی اضافه‌وزن است. توصیه می‌شود برای کاهش وزن با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمایید. و با استفاده از یک رژیم لاغری اصولی کاهش وزن داشته باشید.

·         BMI بالای 30: نشان می‌دهد که فرد به شدت اضافه‌وزن دارد. در صورت عدم کاهش وزن ممکن است سلامت فرد به خطر بیفتد. توصیه می‌شود برای کاهش وزن حتما با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

منبع

همه چیز درباره عمل های لاغری

 

منظور از جراحی لاغری چیست ؟ عمل لاغری چگونه در کاهش وزن ما موثر است؟ برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید.

جراحی لاغری درمانی است که با کاهش اندازه معده، میزان غذایی را که می‌توانید بخورید به حداقل می‌رساند. انواع مختلفی از درمان‌های لاغری برای کمک به شما در کاهش وزن، کاهش اندازه سهم غذاهای شما و داشتن یک سبک زندگی سالم در دسترس است. همانند یک رژیم لاغری اصولی ، ورزش روزامه، عمل های جراحی لاغری و ...

آمادگی های قبل از جراحی لاغری

قبل از جراحی لاغری، شما باید با چندین متخصص تغذیه، روان‌پزشک یا روانشناس، یک متخصص داخلی ملاقات کنید.

·         پزشک در مورد سابقه پزشکی شما سؤال می‌کند، یک معاینه بدنی کامل بر روی شما انجام می‌دهد و آزمایش خون می‌دهید. اگر شما یک فرد سیگاری هستید، او احتمالاً از شما می‌خواهد سیگار کشیدن را حداقل 6 هفته قبل از عمل جراحی متوقف کنید.

·         جراح درباره جراحی ازجمله نحوه آماده‌سازی برای آن و نوع پیگیری به شما اطلاعات بیشتری خواهد داد.

·         متخصص تغذیه توضیح می‌دهد که بعد از جراحی چه چیز و چه مقدار قادر به خوردن و نوشیدن هستید و به شما کمک می‌کند تا برای تغییر سبک زندگی خود پس از جراحی آماده شوید.

·         روان‌پزشک یا روانشناس ممکن است ارزیابی کند که آیا جراحی چاقی برای شما گزینه ی خوبی است یا خیر.

این متخصصان همچنین به شما توصیه می‌کنند قبل و بعد از جراحی بیشتر فعالیت کنید و یک برنامه غذایی سالم در پیش بگیرید. در برخی موارد، کاهش وزن و نزدیک شدن سطح قند خون به قبل از جراحی ممکن است احتمال بروز مشکلات مربوط به جراحی را کاهش دهد.

بعد از جراحی چه انتظاری باید داشته باشم؟

در ابتدا شما باید بهترین روش لاغری مورد تایید پزشکان را انتخاب کنید. پس از جراحی، باید به اندازه کافی استراحت کرده تا بهبود بیابید. اگرچه نوع پیگیری با توجه به نوع جراحی متفاوت است،اما برای اطمینان از دریافت درست و کافی ویتامین‌ها و مواد معدنی باید مکمل‌هایی را که پزشک برای شما تجویز می‌کند مصرف کنید.

راه رفتن و حرکت در خانه می تواند به بهبود شما سرعت بخشد. ورزش کردن را به‌آرامی شروع کنید و ورزش هایی که دکترتان برای شما انتخاب کرده است را با دقت انجام دهید. به میزانی که احساس راحتی بیشتری می‌کنید، فعالیت بدنی خود را نیز بیشتر کنید.

پس از جراحی، اکثر افراد طی چندین هفته و به مرور از یک رژیم غذایی مایع به سمت یک رژیم غذایی نرم مانند پنیر ، ماست یا سوپ و سپس به سمت غذاهای جامد می‌روند. پزشک، پرستار یا متخصص تغذیه به شما می‌گوید که کدام غذاها و نوشیدنی‌ها را مصرف کنید و از مصرف کدام‌ یک باید خودداری کنید. شما باید وعده‌های غذایی کوچک بخورید و غذای خود را به‌خوبی بجوید.

در جراحی لاغری چقدر می‌توانم وزن کم کنم؟

میزان و حجم لاغری افراد پس از جراحی لاغری به خود شخص و نوع جراحی انجام شده بستگی دارد. نتایج به‌ دست‌آمده از مطالعه‌ای که به مدت 3 سال پس از جراحی روی افراد مختلف انجام شد، نشان داد کسانی که تحت عمل جراحی باندینگ معده قرار گرفته بودند به‌ طور متوسط حدود 20 کیلو گرم وزن کم کرده بودند. افرادی که عمل بای پس معده داشتند حدودا 40 کیلو کاهش وزن داشتند. بیشتر افراد با گذشت زمان، دوباره مقداری وزن به دست آوردند اما بازیابی وزن در مقایسه با کاهش وزن اولیه معمولاً مقدار اندکی بوده است.

کاهش وزن در انواع مختلف جراحی لاغری می‌تواند متفاوت باشد. به یاد داشته باشید، رسیدن به وزن ایده آل فقط به عمل جراحی بستگی ندارد بلکه ایجاد یک سبک زندگی سالم است که می تواند دوام نتیجه جراحی را تضمین کند.

برای مثال می توان گفت که سریع ترین روش  لاغری شکم و پهلو انجام عمل جراحی لاغری می باشد اما شما باید بر اساس نیاز ها و شرایط خود تصمیم بگیرید.

منبع

پرخوری عصبی چیست؟

 

در حین فشارهای عصبی برخی از افراد برای آرامش خود به غذا خوردن روی می‌آورند. پرخوری عصبی زمانی ایجاد می‌شود که فرد تحت استرس و اضطراب یا هرگونه واکنش‌های عصبی قرار گرفته است و در این زمان ناخواسته میل به غذا خوردن پیدا می کند. فرد در این حالت نمی‌تواند در برابر خوردن مقاومت کند.

تعریف پرخوری عصبی

پرخوری عصبی (bulimia nervosa) یا بولیمیا به اختلال در نحوه غذا خوردن گفته می‌شود که افراد در این حالت کنترل خود را از دست می‌دهند. افرادی که به این حالت دچار می‌شوند در مورد وزن و تناسب‌ اندام خود دچار وسواس‌هایی خواهند شد. افرادی که مقدار زیادی غذا می‌خورند، ممکن است از طریق روش‌هایی مانند استفراغ یا ورزش بیش از حد که عموما ناسالم هستند بخواهند معده خود را پاکسازی نمایند.

اما باید در نظر داشت که افراد برای درمان این اختلال باید به یک رژیم لاغری اصولی پایبند باشند. تا بدین وسیله بتوانند با این مشکل روبرو شوند.

افراد مبتلا به‌طورکلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

·         پرخوری عصبی جبران شونده: این افراد به صورت منظم خود را مجبور به استفراغ یا استفاده از مسهل ها و غیره خواهند کرد.

·         پرخوری عصبی بدون جبران: در این حالت فرد برای جلوگیری از افزایش وزن از انواع روش های لاغری مانند رژیم یا ورزش شدید استفاده می کند.

چه عواملی باعث می‌شود کسی بخاطر فشار عصبی غذا بخورد؟

هر چیزی ممکن است، از استرس شغلی گرفته تا نگرانی های مالی، مسائل مربوط به سلامتی و مشکلات مربوط به روابط، ریشه اصلی در ایجاد فشار عصبی در فرد و در نتیجه پرخوری باشد. این موضوعی است که هر دو جنسیت را درگیر می‌کند. اما بر اساس مطالعات مختلف، پرخوری عصبی در زنان بیشتر از مردان رایج است.

علائم

علائم و نشانه‌های پرخوری عصبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

·         عدم کنترل بر روی آنچه که می‌خورید، به طوری که فرد نمی‌تواند جلوی خود را بگیرد. برای کنترل این امر می توانید از یک رژیم کالری شماری استفاده کنید.

·         ایجاد استفراغ عمدی یا ورزش بی‌رویه برای جلوگیری از افزایش وزن

·         استفاده بیش از اندازه از داروهای برطرف کننده یبوست، ادرارآور یا تنقیه بعد از غذا خوردن

·         کالری دریافتی خود را محدود کرده و یا از خوردن برخی از غذا ها خودداری کرده، البته این کار از روی حس گناه است.

·         از مکمل‌های رژیمی یا داروهای گیاهی برای کاهش وزن بیش از اندازه استفاده می شود

·         ادامه خوردن در دوره پرخوری نسبت به یک وعده غذایی عادی یا میان وعده

·         نسبت به وزن و اندام حساسیت ایجاد شده و ترس از چاقی در فرد ایجاد می شود

·         پرخوری با حجم بالا در یک وعده

عوارض پرخوری عصبی

پرخوری عصبی ممکن است موجب بروز عوارض جدی و حتی تهدید کننده زندگی شود. برخی عوارض احتمالی پرخوری عصبی عبارتند از:

·         نداشتن عزت نفس و مشکلات در روابط و عملکرد اجتماعی

·         کم‌آبی که می‌تواند منجر به برخی عارضه‌ها مانند نارسایی کلیه شود

·         ایجاد برخی از مشکلات قلبی مانند ضربان قلب نامنظم یا نارسایی قلبی عروقی

·         اضطراب، افسردگی، اختلال‌های شخصیتی یا اختلال دو قطبی

·         پوسیدگی شدید دندان یا آسیب لثه

·         دوره‌های نامنظم قاعدگی یا یائسگی در بانوان

·         مشکلات گوارشی

·         خشکی پوست

·         قرمزی چشم

·         سوء مصرف الکل یا مواد مخدر

·         خودآزاری، افکار خودکشی

·         کاهش میل جنسی

·         عدم درک صحیح

·         کم خونی

·         کاهش فشار خون

·         پارگی مری از استفراغ بیش از حد

·         سقط جنین

افرادی که با مشکلات عاطفی و روانی مواجه هستند بیشتر در معرض ابتلا به پرخوری عصبی هستند.

منبع

بیماری کبد چرب و درمان آن

 این روزها کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در میان افراد شناخته شده که اصلی‌ترین دلیل آن، رژیم غذایی نامناسب و عدم تحرک کافی است. به همین دلیل اغلب افراد به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد کبد چرب هستند. برای کنترل رژیم غذایی خود می توانید از اپیلیکیشن های غذایی مانند رژیم نوم استفاده کنید. اگر شما هم جزو افرادی هستید که کسب اطلاعات بیشتر درباره جوانب مختلف آن برایتان مهم است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کبد اندامی است که چربی را برای استفاده بدن در خود ذخیره می‌کند اما زمانی فرد مبتلا به بیماری کبد چرب می‌شود که میزان این چربی بیش از حد مجاز باشد. (5 الی 10 درصد وزن کبد) لازم به ذکر است که ابتلا به این بیماری، تنها به کبد آسیب نمی‌رساند بلکه می‌تواند در کار سایر ارگان‌های بدن نیز اختلال ایجاد کند.

انواع کبد چرب کدامند؟

این بیماری به طور کلی به سه دسته تقسیم بندی می‌شود:

·         کبد چرب الکلی

·         کبد چربی غیرالکلی

·         کبد چرب بارداری (این مورد نادر است به همین خاطر به طور معمول در دسته‌بندی‌های انواع کبد چرب قرار نمی‌گیرد)

کاهش اشتها، ضعف و گیجی، حالت تهوع، احساس خستگی مفرط، کاهش وزن، رنگ تیره ادرار، عرق کردن بیش از حد و… جزو علائمی میباشند که نشان از ابتلا به کبد چرب هستند. زمانی که بافت کبد قادر به شکستن‌ چربی‌ها نباشد، ابتلا به کبد چرب اتفاق میفتد.

دلایل

با دانستن دلایل این بیماری، می‌توانید با پیشگیری و تغییر سبک زندگی ابتلا به کبد چرب را از خود دور کنید. مهم‌ترین علل ابتلا به کبد چرب عبارتند از:

·         رژیم غذایی:  داشتن برنامه غذایی نامناسب و پرکالری، باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری می‌شود.

·         ابتلا به برخی از بیماری‌ها:  بیماری‌هایی مانند دیابت یا چاقی مفرط، در عملکرد کبد اختلال ایجاد کرده و ممکن است منجر به تجمع چربی در کبد شوند.

·         مصرف داروها: مصرف داروهایی مانند تاموکسیفن، متوترکسات یا آمیودارون خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می‌دهند.

درمان

با دانستن روش های درمان این بیماری می‌توانید باعث جلوگیری از رخ دادن بیماری‌های جدی‌تری شوید. با جایگزین کردن عادت‌های سالم غذایی به جای عادت‌های نامناسب و عدم مصرف الکل در گرید 1 کمک زیادی به درمان این بیماری می‌کنید. برای مثال برای درمان دیابت می توانید از رژیم دیابتی استفاده کنید. بنابراین اگر مبتلا به گرید 1 این بیماری هستید برای کاهش چربی کبد خود به راهکارهای زیر عمل کنید:

·         مصرف نوشیدنی‌ های الکلی را کنار بگذارید.

·         میزان کربوهیدرات را در رژیم غذایی خود بیشتر کنید.

·         از مصرف غذاهایی چون ماکارانی، پاستا، نان یا شیرینی حدالامکان پرهیز کنید.

·         خوردن سبزیجات به پاکسازی کبد کمک می‌کند.

برای درمان گرید 2 در خانه، مصرف داروهای گیاهی مثل عرق خار شتر، چای سبز یا سیر میتواند تاثیرگذار باشد. اما ترجیح ما مراجعه شما به پزشک است تا میزان پیشرفت چربی کبد افزایش نیابد. چنانچه به نوع گرید 3 و 4 مبتلا هستید به هیچ عنوان به درمان‌های خانگی اکتفا نکنید و حتما برای شروع درمان تحت نظر پزشک متخصص اقدام کنید.

منبع : www.dritm.ir

انواع روش‌ های موثرلاغری

 

برای هر فرد تعریف تناسب‌ اندام یک معنا و مفهوم خاصی دارد. برخی تناسب‌ اندام را در حجم عضلات و برخی در لاغر بودن می‌بینند. و برخی نیز به دلیل داشتن کمبود وزن ف در چاقی می بینند. افراد از رژیم لاغری لاغری و رژیم چاقی برای رسیدن به وزن ایده آل خود استفاده می کنند. عواملی که در تناسب اندام مؤثر هستند شامل ترکیب بدنی، موقعیت استخوان‌ها، میزان عضلات و درصد بافت چربی می‌باشند. افرادی که اضافه ‌وزن دارند سعی می کنند که با خوردن غذای سالم و کنترل میزان کالری دریافتی به تناسب‌ اندام ،محاسبه BMI و لاغری دست پیدا کنند. انواع روش های لاغری شامل رژیم غذایی، ورزش‌ کردن و جراحی می‌باشد که در ادامه هر یک را بررسی خواهیم کرد.

لاغری با رژیم غذایی

یکی از بهترین روش های لاغری تغییر در رژیم غذایی و سبک غذایی فرد است. فرد برای شروع رژیم غذایی باید مناسب‌ترین و پایدارترین برنامه رژیم غذایی را برای خود انتخاب کند. تمرکز برخی از رژیم‌ها بر کاهش اشتهای فرد تمرکز است، درحالی‌که برخی دیگر کالری‌، کربوهیدرات یا چربی را محدود می‌کنند. حقیقت این است که هیچ رژیم غذایی برای همه مناسب نیست – و رژیم غذایی‌ای که بر روی یکی مؤثر است ممکن است بر روی شخص دیگری تاثیر نداشته باشد. برخی از رژیم های لاغری نیز با اسم رژیم لاغری سریع شناخته می شوند که که به هیچ عنوان توصیه نمی شود . همانند رژیم لاغری سه روزه .

لاغری با ورزش کردن

در طول روز باید زمانی را به ورزش‌کردن اختصاص دهید. ورزش‌ کردن می‌تواند حجم عضلات فرد را افزایش دهد و باعث کاهش وزن در افراد شود. البته این افزایش حجم عضلات برای کاهش وزن در بلند مدت ضروری است. قبل از شروع ورزش بهتر است دور کمر و باسن فرد اندازه‌گیری شود.

نرمش ‌های هوازی کم تنش را امتحان کنید. این تمرینات شامل پیاده‌روی تند، دوچرخه‌سواری، شنا و غیره است که می‌تواند علاوه بر کاهش وزن به ‌سلامت قلب کمک کند. در کنار تمرینات هوازی، تمرینات قدرتی نیز انجام دهید. این تمرینات می‌تواند باعث افزایش حجم عضلات و سوخت‌ و ساز بدن شود و به لاغری کمک کند.

لاغری با روش های جراحی

یکی دیگر از روش‌ های لاغری جراحی می‌باشد. این عمل ها عوارض متفاوتی رو افراد مختلف میگذارند و از این رو این جراحی‌ها معمولاً به‌ عنوان گزینه آخر در نظر گرفته می‌شوند. همچنین در جراحی های لاغری اگر همراه با ورزش و رژیم نباشد امکان برگشت وزن وجود دارد.

نتیجه

هر یک از روش های مطرح شده مزایا و معایب خاص خودش را دارد. تشخیص این که کدام روش موثرتر است و یا برای چه افرادی مناسب است برعهده پزشک می باشد. میزان تاثیر هر یک از روش های لاغری در هر فرد متفاوت است و در صورت داشتن رژیم غذایی و ورزش می تواند به تثبیت وزن کمک کند. همه روش های لاغری در ارتباط با هم می توانند نتایج خوبی به دنبال داشته باشند و تاثیر آنها بدون در نظر گرفتن روش های دیگر کاهش میابد.

منبع: www.dritm.ir

آپنه خواب چیست؟

 

در این بیماری هنگام خواب تنفس فرد قطع یا بسیار کم می‌شود به طوری که حالت خفگی به او دست می دهد و باعث می‌شود فرد خواب راحتی نداشته باشد. آپنه خواب خطر سکته مغزی، سکته قلبی و ابتلا به فشارخون را بالا می‌برد. در این مقاله درباره انواع، علائم، علت های این بیماری توضیح می‌دهیم.

این عارضه هم کودکان و هم بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اگرچه در مردان شایع‌تر است. دلیل اصلی این بیماری چاقی مفرط و پرخوری عصبی است. که با پیروی لز یک رژیم لاغری اصولی می توانید چاقی مفرط را کنترل کنید.

انواع آپنه خواب

این بیماری سه نوع است:

آپنه خواب مرکزی

در آپنه مرکزی ارتباط مغز با عضلات تنفسی به طور موقت به مدت 10 الی 30 ثانیه قطع می‌شود و فرد با حالت خفگی از خواب می‌پرد؛ این بیدار شدن به‌طوری کوتاه است ‌که شما متوجه آن نمی‌شوید. این نوع از آپنه خواب معمولاً مربوط به یک بیماری زمینه‌ای است. به‌ عنوان‌ مثال سکته مغزی، عفونت مغز یا در موارد نادر تومور مغزی. داروهای ضد درد مانند مواد افیونی نیز می‌توانند در روند طبیعی تنفس اختلال ایجاد کنند.

آپنه خواب انسدادی

 آپنه انسدادی رایج‌ترین نوع این بیماری است که در آن ماهیچه‌های پشت گلو شل شده و لوله تنفسی فرد مسدود می‌شود. عوامل متعددی خطر انسداد مجاری را افزایش می‌دهند.

ویژگی‌های آناتومیکی بدن فرد مانند اندازه گردن، فک، لوزه‌ها و سایر بافت‌های پشت گلو مستقیماً بر جریان هوا تأثیر می‌گذارد. آپنه خواب یکی از بیماری های مرتبط با چاقی است. چاقی به تنگ شدن آناتومیکی مجاری تنفسی کمک می‌کند و تحقیقات نشان داده است که افزایش 10 درصدی وزن می‌تواند معادل افزایش شش برابری خطر آپنه انسدادی خواب باشد.

آپنه خواب مختلط

در حالتی که فرد به آپنه خواب مرکزی و آپنه انسدادی خواب همزمان مبتلا باشد، به آن آپنه خواب مختلط می‌گویند.

علت به وجود آمدن آپنه خواب

·         چاقی یکی از دلایل ابتلا به آپنه خواب است. رسوبات چربی در اطراف اندام تنفسی ممکن است باعث تنگی نفس شود. البته همه افرادی که به این بیماری مبتلا هستند چاق نیستند.

·         افراد مبتلا به فشارخون بالا نیز در معرض خطر آپنه خواب هستند.

·         نارسایی قلبی یا کلیوی نیز در ابتلا به این بیماری تاثیرگذار است.

·         افرادی که گردن‌های کلفت دارند نیز در معرض خطر هستند.

·         اگر با بینی سخت نفس می‌کشید احتمال اینکه در خواب دچار تنگی نفس شوید وجود دارد.

آپنه خواب در مردان بیشتر از زنان وجود دارد.به طور کلی، از هر چهار مرد یک نفر مبتلا به آپنه خواب است. در خانم‌ها اغلب با نزدیک شدن به دوران یائسگی به دلیل کاهش هورمون‌های زنانه این بیماری به وجود می‌آید.

 

منبع : www.dritm.ir

رژیم غذایی مناسب برای افراد دیابتی

 

دیابت یکی از شایع ترین بیماری‌هایی است که در سراسر دنیا در حال گسترش می‌باشد. غذای مصرفی فرد، بیشترین تاثیر را در کنترل دیابت دارد. به همین دلیل پیروی از یک رژیم غذایی برای افراد دیابتی ضروری است.

البته غذای یک فرد دیابتی با غذایی که یک فرد عادی می‌خورد فرق زیادی ندارد و همه گروه‌های غذایی در رژیم این افراد قرار دارند اما باید در مصرف و انتخاب کربوهیدرات‌ها دقت بیشتری داشته باشند.

 کدام یک از گروه‌های غذایی برای رژیم دیابتی مفید است؟

در رژیم دیابتی، از هر گروه از مواد غذایی فقط برخی از آنها مجاز هستند. در زیر به تعدادی از این مواد مفید اشاره میکنیم.

غلات و نشاسته‌ها

بدن به کربوهیدرات نیاز دارد و انتخاب کربوهیدرات سالم از اهمیت بالای برخوردار است.

نشاسته و غلات مجاز:

·         غلات کامل: برنج قهوه‌ای، بلغور، جو، کینوا

·         سیب زمینی شیرین پخته شده

·         مواد غذایی تولید شده از غلات کامل و بدون شکر

سبزیجات

سبزیجات حاوی فیبر بالایی هستند که برای هضم غذا بسیار اهمیت دارد و باعث تعادل در هضم توسط بدن میشود و به کنترل قند خون  کمک می‌کند.

سبزیجات مجاز:

·         سبزیجات تازه، خام یا کمی بخار پز و کبابی

·         سبزیجات منجمد ساده یا کمی بخار پز

·         سبزیجات رنگی مثل هویج، فلفل قرمز، پیاز، بادمجون

میوه‌ها

میوه‌ها حاوی کربوهیدرات، ویتامین‌ها، مواد معدنی هستند و به طور طبیعی دارای مقدار بسیار کم نمک و سدیم هستند و کربوهیدرات بیشتری نسبت به سبزیجات دارند.

میوه های مجاز:

·         میوه‌ تازه

·         میوه منجمد

·         میوه کنسرو شده بدون شکر

·         مربای بدون شکر یا کم شکر

·         سس سیب بدون شکر

گوشت و حبوبات

گوشت و حبوبات حاوی پروتئین بالایی هستند و تنوع غذایی بسیار زیادی در این گروه وجود دارد. در رژیم غذایی برای افراد دیابتی مصرف این گروه به دلیل تنوع بالایی که دارد توصیه می‌شود. یکی از موازد مشابه رژیم های لاغری که مصرف پروتئین زیادی دارد نیز رژیم لاغری پالئو است.

غذاهای مجاز:

·         پروتئین‌های گیاهی مثل لوبیا،آجیل و دانه‌ها

·         ماهی و سایر ماکیان

·         تخم مرغ

·         گوشت های کم چرب: گوشت گاو، مرغ، بوقلمون

چربی‌ها و روغن‌ها

مصرف نادرست و بیش از حد این گروه باعث افزایش وزن و عدم کنترل دیابت می‌شود.

انتخاب‌های مناسب و مفید در این گروه:

·         منابع طبیعی چربی‌های گیاهی: آجیل، دانه‌ها و آووکادو

·         مواد غذایی که اسید چرب امگا3 دارند: ماهی سالمون، ماهی تن

·         روغن‌های گیاهی: روغن کانولا، هسته‌ی انگور، زیتون

شیر و لبنیات

افراد دیابتی باید از لبنیات کم چرب استفاده کنند مانند: شیر بدون چربی یا با چربی 1 درصد، ماست و پنیر کم چرب، خامه ترش کم چرب یا بدون چربی

نوشیدنی‌ها

مصرف آب گاز دار و بدون طعم، چای شیرین نشده و قهوه مجاز است. خوردن نوشابه های معمولی، چای شیرین، قهوه با شکر و خامه، نوشیدنی شکلاتی و انرژی زا را از برنامه غذایی خود حذف کنید.

افراد مبتلا به دیابت باید از یک رژیم غذایی اصولی و مناسب برای خود استفاده کنند. بیشتر پزشکان در قدم اول رژیم کتوژنیک را توصیه می کنند.

باید در نظر داشته باشید که بایدها و نباید های یک رژیم غذایی باید بطور مرتب رعایت شود. افرادی که در این زمینه دچار مشکل هستند میتوانند از نرم افزارهای لاغری استفاده کنند که همیشه در گوشی همراه خود داشته باشند. برای نمونه می توانند از رژیم نوم استفاده کنند.

منبع : www.dritm.ir

بیماری کبد چرب چیست؟ گرید های آن را بشناسید.

 

جهت درک بهتر این بیماری پیشنهاد میکنیم انواع آن را از نظر میزان پیشرفت نیز بشناسید. میزان پیشرفته بودن چربی کبد توسط پزشکان با 4 گرید عنوان می‌شود.

گرید 1: مصرف غذاهای ناسالم اصلی ‌ترین علت ابتلا به این نوع کبد چرب است. کنترل  کبد چرب گرید 1 برای جوان‌ترها می‌تواند ساده تر باشد درحالی که برای افراد مسن خطرات زیادی را می‌تواند به  دنبای داشته باشد.

گرید 2: گرید 2 از گرید 1 کمی پیشرفته‌تر است. این مرحله چربی کبد با رژیم غذایی اصولی مخصوصی که پزشک متخصص می‌دهد می‌توانند کاهش پیدا کند.

گرید 3: اگر مبتلا به گرید 2 باشید و در درمان به موقع آن سهل انگاری کنید، احتمالا دچار گرید 3 خواهید شد. این حد پیشرفت از کبد چرب در مرحله هشدار جدی است و باید تحت نظر پزشک درمان را شروع کنید.

گرید 4: این نوع کبد چرب معروف به سیروز کبدی است. زمانی که فرد به این مرحله از چربی کبد برسد دیگر درمان دارویی کارساز نبوده و باید پیوند کبد صورت بگیرد.

چرا باید نسبت به درمان انواع کبد چرب اقدام کنید؟

دلایلی مثل عادت‌های نامناسب غذایی، باعث ابتلای اغلب افراد به کبد چرب گرید 1 و 2 می‌شود که تا حدود زیادی از طریق درمان‌های خانگی قابل کنترل هستند. اما کبد چرب گرید 3 و 4 که به معنی تجمع‌ میزان بیشتری چربی در کبد دارند، حتما باید تحت نظر متخصص درمان شود.

کبد چرب همراه با التهاب است و کنترل نشدن این التهاب باعث از بین رفتن سلول‌های کبدی می‌شود. کبد چرب در صورت عدم درمان به سیروز کبدی (گرید4) تبدیل می‌شود که می‌تواند موقعیتی خطرناک را برای بدن مانند از کار افتادن کلیه‌ها ایجاد کند.

علائم گریدها در مبتلایان

علائم گرید 1

افرادی که مبتلا به گرید 1 هستند هیچ علائم قابل تشخیصی ندارند. این افراد فقط با انجام چکاپهای سالانه متوجه چرب شدن کبد خود می‌شوند. اگر در آزمایش شما میزان آنزیم‌های کبدی بالا باشد، نشانی از ابتلا به کبد چرب خواهد بود.

علائم گرید 2

گرید 2 با علائمی همراه است که اگر نسبت به این علائم هوشیار باشید، می‌توان بیماری کبد چرب را به موقع تشخیص داد. موارد زیر از نشانه های ابتلا به گرید 2 به حساب می آیند.

·         زرد شدن چشم‌ها

·         کاهش وزن

·         ورم شکم یا پا

·         حالت تهوع و بی‌اشتهایی

علائم گرید 3

گرید 3 یا فیبروز کبدی (liver fibrosis) جدی‌ترین نوع کبد چرب است. این مرحله از بیماری با علائمی چون نمایان شدن رگ‌های شکم از زیر پوست و متورم شدن شکم همراه است. حتی در مواردی ممکن است فرد مبتلا از هوش رفته و حتی به کما برود. برخی از بیماران مبتلا به گرید 3 که نسبت به درمان اقدام نکرده‌اند، نیاز به دیالیز کلیه پیدا خواهند کرد.

علائم گرید 4

پیشرفت سیروز کبدی، علائمی چون کاهش وزن شدید، خونریزی بینی، تورم پاها یا ناتوانی جنسی را به همراه دارد. سیروز کبدی که به کبد چرب غیرالکلی هم معروف هست غیر قابل بازگشت بوده و باید پیوند کبد صورت بگیرد.

منبع : https://www.dritm.ir/

رژیم شیردهی و ضرورت های آن

 

رژیم غذایی اصولی، همیشه و مهم تر از آن در دروان شیردهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. رژیم غذایی انتخاب شده در این دوران باید شامل مواد مغذی مورد نیاز هم برای مادر و هم برای نوزادی که از شیر مادر تغذیه می‌کند، باشد.

تمام مواد مغذی و ویتامین‌هایی که کودک در ۶ ماه اول زندگی به آن احتیاج دارد در شیر مادر وجود دارد. تنها ویتامین D است که در شیر مادر وجود ندارد. به دلیل اینکه همه این ترکیبات موجود در شیر از بدن مادر تامین می‌شود، رژیم شیردهی بر اساس نیاز‌های بدن مادر برنامه‌ریزی و تعریف می‌شود.

در نتیجه یک رژیم شیردهی غنی از مواد مغذی و ویتامین‌ها دوران شیردهی بسیار مهم است.

مواد مغذی مورد نیاز مادران در رژیم شیردهی

·         پروتئین:

کلید اصلی سلامت مادر و کودک پروتئین است و لازم است مقدار زیادی پروتئین در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد. موادغذایی شامل پروتئین: گوشت،ماهی،مرغ،پنیر،ماست و ...

·         کلسیم:

 وجود کلسیم برای استحکام استخوانها ضروری است. باتوجه به اینکه کلسیم یکی از عناصر اصلی شیر مادر است، اگر رژیم غذایی شما مقدار کافی کلسیم را دارا نباشد، بدن شما از کلسیم موجود در استخوان‌ها برای رفع نیازهای خود استفاده می کند. اما خوشبختانه کلسیمی که در دوران شیردهی از دست میرود، طی چند ماه پس از قطع شیردهی بازیابی می شود. مواد غذایی حاوی کلسیم: شیر، پنیر و ماست، شیر سویا غنی شده با کلسیم و ...

·         آهن:

در دوران بارداری ذخیره آهن موجود در بدن مصرف می‌شود و در دوران شیردهی باید آهن مورد نیاز بدن را با مصرف غذاهای غنی از آهن مثل گوشت قرمز، مرغ و ماهی،آجیل و خشکبار،سبزیجات برگ سبز و ... احیا کنید.

·         ید

ید ماده معدنی حیاتی است که منجر به رشد سالم و طبیعی می‌شود. غذاهای دریایی، لبنیات، آرد نان غنی شده با ید و نمک ید دار به افزایش دریافت ید شما کمک میکند.

·         ویتامین‌ها:

ویتامین: C  برای رشد و جلوگیری از انواع عفونت‌ها مفید است و مرکبات، انواع توت ها، میوه های استوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی و ... حاوی این ویتامین هستند.

ویتامین : A سبزیجات سبز تیره و زرد مانند بروکلی، هویج و کدو تنبل شامل این ویتامین میشوند.

ویتامین : D کودک شما به ویتامین D بیشتری نسبت به چیزی که شیر مادر می‌تواند تامین کند نیاز دارد. ماهی‌های چرب، روغن‌های کبد ماهی و غذاهای غنی‌شده، به مقدار زیاد حاوی ویتامین D هستند. این ویتامین برای سلامتی کلی، به‌ خصوص سلامت استخوان‌ها و عملکرد سیستم ایمنی بسیار مهم است.

تغذیه خوب در دوران شیردهی به شما کمک می‌کند تا به نیازهای غذایی اضافی خود و نوزاد خود پاسخ دهید. پس سعی کنید همه گروه‌های غذایی در برنامه تغذیه خود قرار دهید.

رفرنس

صفحه قبل 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 صفحه بعد